+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Prepočítavanie Eura (verzia 2.0)

Prepočítavanie Eura (verzia 2.0)

Ide o malý programík do ktorého zadáte sumu v SK a ono vám to hodí tú sumu prepočítanú do Eur. V sekci Pascal som hodil ten prvý, teda prvú verziu. Takže toto je druhá, na download dám obidve na porovnanie rozdielov

Jazyk: Visual Basic 6
    Ak má niekto Vistu, mohli by ste otestovať či to tam ide dakujem

Verzia 2.0: (ma upravene zobrazovanie výsledku)
    http://www.baxo.ic.cz/SKtoEuro2.exe

Verzia 1.0: (nič moc )
    http://www.baxo.ic.cz/SKtoEuro.exe

nevedel som či to dať ako prílohu alebo tak, tak som to dal radšej na moj menší uložný web...
    Zameranie: HTML, CSS, PHP + SQL, Visual Basic
    Definicia znalosti: HTML(90%), CSS(80%), PHP(50%), SQL(45%), Visual Basic(28%), JavaScript(15%)

Re: Prepočítavanie Eura (verzia 2.0)

lol teraz som si uvedomil ze ide predsa o "open-source" teda otvoreny zdrojak, free kod a ja som sem postnul dva exe programy...sakra mam sem teda hodit aj ten kod k tomu?
    Definicia znalosti: HTML(90%), CSS(80%), PHP(50%), SQL(45%), Visual Basic(28%), JavaScript(15%)

Muzes. Pokud o to ma nekdo zajem. Nebo odkaz na zdrojaky

je to mala vec uklochnena vo Visual Basicu verzie 6...kod je tu a popisany:

Code:
    Dim Suma // musíme si zadeklarovať premennú Suma

If Len(Text1) > 9 Then // toto overuje či je v poli viac ako 9 znakov, v pripade ze hej tak fail
    MsgBox ("Presiahli ste počet 9 znakov!") //chybova hlaska v pripade splnenia podmienky vyssie
    Suma = "Chybne zadanie" // vypíše v pripade splnenia podmienky riadok č.1
    Text1.Text = Suma // vypíše do prvku text Chybne zadanie, v pripade splnenia podmienky
    ElseIf IsNumeric(Text1.Text) Then // toto overi ci je je cislo spravneho typu, teda ci je cislo
    Suma = Text1.Text // ak je cislo cislo, tak vypíšeme premennu Suma do Text.text
    Vysledok = Suma / 30.126 // podelime to co zadal do pola(Suma) cislom 30.126(k. kurz eur)
    Text1.Text = Format(Vysledok, "### ### ### ##0. ### ###")//zobrazime vysledok
    Else // ak je podmienka IsNumeric nesplnena tka:
    MsgBox ("Zlý formát čísla!") // chybova hlaska
    End If //ukoncenie podmienky
    je to polopatny popis kodu. ide len o ukazku tzv. jak sa to da riesit cez VB...
    u verzie dva som pouzil funkciu Format ktora vysledok zarovna na 6 miestne cislo.
    to preto aby sa predoslo pripadom klasickeho delenia: 1 : 30.126 = 3.3 193 - 02
    v druhej verzii to zobrazi takto: 0, 033 194

Konverzny kurz 1 Sk = 30,1260 € ? Toho sa chcem dozit ale inak vcelku pekne.
    Mohol by si to urobit tak, ze 2 inputy, 1 na SKK a druhy na EUR, to co napises do 1 sa prepocita hned v druhom?
    Ospravedlňujem sa za dlhšiu neprítomnosť na fóre. Som späť. V prípade, že očakávate moju odpoveď v niektorej z tém, napíšte mi prosím SS.

Quote Originally Posted by Yur4Y
    Konverzny kurz 1 Sk = 30,1260 € ? Toho sa chcem dozit ale inak vcelku pekne.
    Mohol by si to urobit tak, ze 2 inputy, 1 na SKK a druhy na EUR, to co napises do 1 sa prepocita hned v druhom?
    Co tahle rovnou aby si z internetu stahoval kurs a dle něj to počítal? to by bylo možná efektivnější i variabilnější

Přesně tak

To sa mozno oplati u vas, ale kurz Sk voci euru sa uz cosi vyse roka nezmenil narazal som na to, ze Baxo prehodil meny, 1€=30.126Sk.
    Ospravedlňujem sa za dlhšiu neprítomnosť na fóre. Som späť. V prípade, že očakávate moju odpoveď v niektorej z tém, napíšte mi prosím SS.

tak ono by to mohlo umět konvertovat cokoliv na cokoliv..když to tak vezmeš...

+ Reply to Thread