Zdravim..je tu nekdo kdo dela c++ v Qt ?
Zdravim..je tu nekdo kdo dela c++ v Qt ?
Ja používam teda NetBeans ako na C/C++ tak na Javu. Ale pri C++ mi to niekedy neodhalí chybu. Predpokladám, že ty v QT robíš. Vie QTeditor odhaliť chybu hneď pri písaní kódu (nejaká ikonka chyby) napríklad keď pristupuješ k štruktúre/objektu cez "->" a mal by si cez "." a naopak? Proste a jednoducho: dá sa v tom písať obrovský projekt bez toho aby som kód stále kompiloval a odhaľoval tak chyby? Viem, že to nejakú takúto schopnosť má, ale neviem či to skontroluje úplne všetko. Samozrejme nesmie chýbať refaktorizácia (hromadné premenovanie premenných), rýchly preklik na definíciu funkcie a premennej, prípadne do hlavičkových súborov, atď. Na ich stránke je toho plno, ale na ofic. stránkach sa rado preháňa![]()
No ak by to dokázalo nahradiť prekladač pri hľadaní chýb, tak by som možno pribudol ako používateľ QT![]()
Všetci chcú vaše dobro. Nedajte si ho vziať!!
Ahoj, jj v QT jsem delal bakalarku. No nejlepsi asi stale zustava Visual studio. Ale Qt je taky dobre...ma podle me lepsi help nez VS. Jinak to v cem programujes se jmenuje QtCreator a ten samozrejme podporuje napovidani jmen promenych atd. Zaroven pokud delas s objekty a zmacknes tecku, tak pokud si dobre pamatuji, tak udela tecku nebo sipku podle toho co tam ma byt. Takze si to nemusis hlidat. Stalo se mi sice, ze nekdy mi nechtel promenou napovedet ikdyz tam mela byt viditelna. Ale to bylo jen opravdu malo kdy a myslim, ze resenim bylo kliknuti na nejakou funkci, ktera si prosla ten tvuj kod a namapovala si promene znova. Jinak skakani do definic atd umi taky. Myslim ze umi vse co jsi psal.
No, vo VS som už robil a teda nič moc. Hlavne mi to nevedelo vysvietiť ani zátvorky čo patria sebe. Musel som vždy jednu zmazať a potom mi to na chvíľu vysvietiloNo, skúsim to teda - hádam na ich webe nepreháňajú a je to aspoň také dobré ako NetBeans
![]()
jj zkus.. tak se nejlepe dovis zda ti to vyhovuje nebo ne. Podle me to spatne neni. No nam VS chvalili ve skole a kdyz jsme tam dali chvili tak me rpislo v poho. Dobrej intelisense a ty zavorky nevim. Nvm zda nemusi byt pred zavorkou nebo za. Nebo zda to je v Qt. To uz si fakt nepamatuji. A debug ma VS dobry. Aspon co jsem videl ukazky.
A copak chystas se na velky projekt?![]()
Robím korektor pravopisu a potrebujem sa vyznať v cudzom, podľa mňa nie moc dobre napísanom, hi-level projekte, ktorý chcem použiť. Keď píšu kód ľudia inteligentnejší odo mňa tak sa v tom nikdy nevyznám![]()
nj vyznat se v cizim kode je vzdy tezke. No ono po par letech (mozna ani to ne) v tom vlastnim neni nejlehci.TO chce neflakat se a psat komentare vsude a dobre odsazovat no.
Jsou o tom i knihy. Ale jeste jsem zadnou necetl a uz je konec prazdnin, tak ani cist asi uz nebudu
. A uz jsi to Qt nainstaloval a zkusil?
Nebol čas, som zháňal ubytovanie a radšej som stále robil v NetBeanse. Hádam v dohľadnej dobe sa odhodlám![]()
ok, pak dej vedet dojmy![]()
Podľa mňa sa žiadne IDEcko nevyrovna VS, je perfektné a premakané. Čo sa týka tých zátovriek, tak musíš klikať pred alebo za ňu, ale veľmi to nejde ak máš rozpísaný kód. Intelli sense je dobré, a nikdy sa mi nestalo, že by mi VS neodhalilo chybu.
Vyznať sa v cudzom kóde vždy musí ísť. Ako inak by mohli spolupracovať vývojové týmy? Nedávno som čítal knihu "Co programátory ve škole neučí", a tam bolo naznačené, že ak v kóde niesu komentáre alebo je napísaný neprehľadne/zložito, jedná sa o programátora čo nieje schopný spolupracovať, a tí často musia firmu nedobrovoľne opustiť.
//Tú knihu ("Co programátory ve škole neučí") odporúčam.
Last edited by JuDr.; 27.08.2011 at 11:45.