+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Parsování stránek + neuronové sítě

Guest

Parsování stránek + neuronové sítě

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně "Parsování" snad to nazývám dobře, nebo-li přejímání obsahu jiných stránek k použití na stránce vlastní... Naše stránky se zabývají sportovní tématikou a chtěli bychom vytvořit funkci statistik jednotlivých sportů, nepovedlo se mi sehnat na internetu zdroj, který by nabízel tyto statistiky v nějakém přijatelném formátu, nejlépe XML.. Chtěl jsem se proto zeptat jak také by bylo naprogramovat nějaký skript, nebo něco podobného, který by nám zajistil aktualizované statistiky jednotlivých lig např. fotbalových, hokejových atp.

Druhý dotaz se vztahuje k neutronovým sítím a předpovídání výsledků jednotlivých zápasů pomocí generátorů, nevím zda to píši do správné sekce, prosím když tak o upozornění, ale v podstatě bych chtěl na web dostat podobnou funkci, jako obsahoval momentálně již zaniklý web, odkaz na tento web přikládám níže, pokud by se našel někdo kdo by měl zájem pomoci nám byl bych velice rád, děkuji za jakoukoliv připomínku či návrh.

odkaz na web ohledně neutronových sítí:
    Code:
    http://fcelari.jinak.cz/search.php?rsvelikost=sab&rstext=all-phpRS-all&rstema=12&stromhlmenu=12
    budu rád alespoň za nějakou reakci,,pokud jsem mimo se sekcí, prosím o upozornění a radu,kam se s tímto obrátit, mockrát děkuji!! Zatím mi na žádné fóru nedokázal nikdo poradit, tak už nevím na koho se obrátit:/

Guest

Re: Parsování stránek + neuronové sítě

Dobrý den,

už je to sice staré vlákno, ale snad nějak pomůžu.
    Parsováním by se skutečně dalo docílit vytvoření funkce statistik. Ovšem má to určité předpoklady:
    1) víte 100% kde se nachází informace, kterou chcete
    2) autoři ji zapisují pokaždé stejně (tzn. je nejspíš generovaná nějakým CMS(redakční systém))
    3) máte to od nich povoleno, nebo uvedete na stránkách, že informace pochází z tohoto zdroje
    Je to ale šíleně neefektivní. Pokud již někdo má tyto data v CMS, což předpokládám, tak by bylo spíše vhodné se nějak domluvit na možném čtení z databáze. Celkově se tím vaše funkce zrychlí. (předpokládám CMS založené na databázi)

K druhé otázce:
    o takový program jsem se již pokoušel a s jakous takous přesností mi při 100 záznamech byl schopný předpovědět, jak to dopadne. Ale je k zamyšlení, na co to je vlastně dobré. Pokud někdo sází, tak mu přece nebudete dávat do rukou program, který vlastně bude sázet za něj. Jen ať si každý trápí svoji vlastní neuronovou síť, není na to potřeba psát ta umělá

Snad jsem nějak pomohl, jestli si to vůbec přečtete. S prvním problémem bych byl ochoten pomoci, pokud by to bylo možné.

Guest

Ještě jsem zapomněl svůj mail v případě zájmu: joseph.dinner(zavináč)gmail(tečka)com

Mozno to vyznie dost zle, ale neuspokojil by vase potreby jednoduchy RSS kanal?
    Všetko o hrách a novinkách s herného sveta nájdete na http://the-guild.cz/.

+ Reply to Thread