+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: center text

center text

Zdravim, mam taku otázku, ze ci sa da spravit to, aby ten text bol v strede okna aj text zo suboru test.txt...v programe netbeans

void zapis()
    {
    char name[10];

printf("Zadaj svoje meno: ");
    fgets(name, 20, stdin);

FILE *fp;
    fp = fopen("test.txt","a+");
    /*Create a file and add text*/
    fprintf(fp,"%s %d\n",name, karel.pocet_krokov); /*writes data to the file*/
    fclose(fp); /*done!*/
    refresh();
    return 0;
    }

Určite sa dá, ale bude to platformovo závislé. Musíš si zistiť veľkosť okna konzoly a potom rozmery textu. Potom pred text umiestníš toľko medzier aby to vyšlo do stredu. V norme ale práca s konzolou nie je. Každopádne si to budeš musieť urobiť sám. Treba si vygoogliť funkcie na prácu s konzolou pre Windows, alebo Linux. Záleží čo používaš. NIečo takéto dáš do googlu a on si s tým už nejak poradí: "center text console aligment c++"
    Všetci chcú vaše dobro. Nedajte si ho vziať!!

Hmm a napriklad nieco pomocou funkcie getmax, ze da maximum z okna a vydeli 2. a po videleni na tych suradniciach to spusti by to neslo?...ako dost som hladal na nete a na ten tvoj sposob to moc toho nenaslo

Hmm, prosím ťa používaj bodky a čiarky na oddelenie myšlienok. Alebo píš v bodoch pod seba. Z tej 1. vety mi vôbec nie je jasné čo hovoríš.

tak.. Ci sa da vytvorit funkcia ,,xxxx,, ktorá zrobi to, že pomocou getmax zisti sirku otvoreneho okna, ktoru následne vydelí 2. Z toho dostanem neake suradnice stredu. Tie súradnice by sa zadali niekde do funkcie zapis (vid hore) a na týchto suradniciach by sa zobrazil ten text.

No ak poznáš funkciu getmax, ktorá ti vráti veľkosť okna tak potrebuješ ešte funkciu, ktorej predáš text a ona ti prezradí akú má veľkosť. Pretože ak poznáš stred okna, tak to nestačí. AK by si začal písať od stredu, tak text bude posunutý doprava. Preto musíš vedieť tie rozmery textu. Potom jednoducho ľavú stranu textu vyplníš tak aby to bolo opticky v strede. No a nenapíšeš na čo ti to je? Lebo takéto veci sa mi zdajú dosť na nič. Možno sa len oberáš o čas.

Nenapísal si či to robíš pre Windows či Linux či MacOS. Vo WinAPI by možno nejaká funkcia na zápis centrovaného textu bola. Aj na zistenie veľkosti. V Linuxe neviem a MAcOS som videl naživo tak 3krát

+ Reply to Thread